Lyric : Rindu by Agnes Monica


(Lyric)

Selama aku mencari, Selama aku menanti
Bayang-bayangmu di batas senja
Matahari membakar rinduku
'Ku melayang terbang tinggi


Bersama mega-mega, menembus dinding waktu
'Ku terbaring dan pejamkan mata
Dalam hati ku panggil namamu
Semoga saja kau dengar dan merasakan



Getaran di hatiku ,
yang lama haus akan belaianmu
Seperti saat dulu, saat-saat pertama
Kau dekap dan kau kecup bibir ini
Dan kau bisikkan kata-kata aku cinta kepadamu


Peluhku berjatuhan, menikmati sentuhan
Perasaan yang teramat dalam
Telah kau bawa segala yang 'ku punya
segala yang 'ku punya....



Rindu ini telah sekian lama terpendam
Getaran di hatiku yang lama haus akan belaianmu
Seperti saat dulu saat-saat pertama
Kau dekap dan kau kecup bibir ini
Dan kau bisikkan kata-kata yeah aku cinta
Kepadamu ooh kepadamu ooh

Labels: ,

[ 0 comments ]
Tutorial : Rainbow Image Hover for Blogskin (Macam sy punya)

        Hi! lagi sekali. haha. okay. Satu lagi tuto aqil nak tunjuk kt korang ni haa. Rainbow Image Hover alaa yg macam saya punya ni la. haha. hala cursor kt mana mana gambar terus dia berwarna warni . Jom ikut step step berikut . haha. :

1. Pergi dashboard and pergi ke Template

2. Tekan Ctrl + F serentak and then cari code  </style>
3. lepas tu pulak. Copy code dekat bawah ni ha 
img {
filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter: hue-rotate(360deg);
-moz-filter: hue-rotate(360deg);
-webkit-filter;(1);
-webkit-transition: all 0.7s linear;
-moz-transition: all 0.7s linear;
transition: all 0.7s linear;
}
img:hover {
filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter: hue-rotate(0deg);
-moz-filter: hue-rotate(0deg);
-webkit-filter;(0);
}

4. Paste dekat Atas code  </style>
5. Last sekali step yang korang kena ikut. susah sangat sangat ni. Hahaha. Preview & Save jelaaa! hahahaha. Joking :P 


okay . Jangan lupa dh ambik tu comment. Jangan tkcomment. Kalau malu jangan malu malu lahh. Saya takmakan org pun. haha. Gdluck Peeps! :*

Labels: ,

[ 0 comments ]